onsdag, juni 10, 2009

Händelserikt!

Idag har det varit mycket.

Började morgonen med att åka till veterinären med Ilia. Hon har haft en cysta på höger baktass som skulle kontrolleras. Hon fick vara fastande i fall de skulle behöva ta bort den och ja det blev lugnande och sövning för henne... Cystan plockades bort och är iväg skickad för att se vad det är för något. Sirkka den "stackaren" hon fick ju vara själv hemma i nästan en hel timme och när vi väl kom hem så gjorde vi det UTAN Ilia vilket hon tyckte var sååå hemskt. Hon såg ut som om vi varit borta i minst 1 år och att ja livet var slut.


Lite gladare blev hon när hon fick besök av två killar som säkert kom bara för att säga hej till henne..... inte alls för att leverera det höj och sänkbara skötbordet samt spjälsängen... Lite läskiga var sakerna som kom men tja det uppvägdes med att killarna var så trevliga och hälsade på henne länge och väl.

Strax efter det kom farmor och då var Sirkkas lycka total...Åh någon som bryr sig om mig och bara mig... men ack nej där blev hon lurad ansåg hon nog. Husse och farmor satte igång och städa huset med någon form av "djävuls maskin" som farmor hade med sig.
Matte åkte själv iväg för att hämta Ilia och lyckan var total för Sirkka när hon hörde mattes röst igen... men det var ju någon läskig typ med hem med tratt och allting på sig så hon blev lite arg tills hon insåg vem det var... En groggy Ilia som kom hem med tratt men ja hon kom hem.

Nu är det total vila för Ilia och korta koppel promenader minst 1 vecka, på fredag är det återbesök för att se hur såret ser ut. Husse får se till att bandaget blir bytt varannan dag också. 22 juni skall stygnen tagas bort.

Ja lagom till att Matte kommit hem så kom Sandra för att hjälpa matte med inhandlande av studentpresent inne i Lund... så iväg for de medans huset blev renare och renare.
Blev fin studentpresent till mattes kusin och sedan en uppblåsbar "tratt-kudde" till Ilia så det är lättare att ta sig fram för henne....

Väl hemma igen blev det lite mat och sedan var det dags för barnmorskan för Matte - Husse stannade hemma så Sandra var snäll och följde med Matte... för ja matte är sprängfärdig ;)
Allt gick bra hos Barnmorskan... huvudet är fixerat och tja hon (barnmorskan) trodde inte att det skulle dröja många dagar till nu.... Tja efter denna dagen så är det en del sammandragningar och förvärkar.... fast det har det ju varit nu 2-3 nätter redan.

Nu är matte är totalt slut efter en sådan här dag ja vi också... tänk vad vi har fått stå ut med ;) och husse han är slut efter att ha gjort hela huset skinande rent!!

Nä nu ska vi njuta av kvällen!!


3 kommentarer:

Erika sa...

Ja det var verkligen en späckad dag!!! Stackars Ilia. Hoppas det inte är något allvarligt.

Några dagar kvar! JA, JA, JAAA!!!!

kajsa sa...

Oh är det dags så snart! Vi väntar med spänning:)

Vildandsmamman sa...

Håller tummarna för att "magen" snart tittar ut ;)