torsdag, februari 04, 2010

Vilken dag alltså...

Ja vad ska vi säga??

Kvällen redan igår reagerade mamma/matte på att Sirkka inte var riktigt sig själv - sov mest och när det blev att sätta in nytt skydd i tikskyddet så luktade det RIKTIGT ILLA. Tog tempen på henne det var feber men inte hög. Vaknade under natten och höll koll på lille Sirkke-prikk som under morgonen var pigg som en mört och tyckte livet var toppen ute i snön. Ja gjorde sitt sedvanliga på morgonen, jaga småfåglar. Ringde dock veterinären vid 12.15 och förklarade vad som hänt och ville boka tid. Veterinären blev tillfrågad om tider och sa hon ska komma senast kl 13. Så ja det blev att be vårt trevliga besök att vara lite barnvakt till Emi och bege sig iväg med Sirkka. Efter ultraljud konstaterades - förstorad livmoder och förmodligen livmoderinflammation.

Nu har vi en hängig Sirkka hemma med en livmoder mindre. Japp den var inflammerad och det var var i den :( En mycket ynklig Sirkka har tratt och tycker livet är mer hemskt än vanligt för nu är det HEMSKT!!

Men ja lite bilder får vi ju bjuda på:
Goa glada Axel som var på besök hos oss idag (med mamma). Tack för hjälpen!!


Hjälpreda i köket (som stökar till)

Hjälpredor i köket (som hjälper till att städa)


Tur jag har de två sista hjälpredorna som plockar undan saker och ting som hamnar på golvet... de har förstått att det är klokt att ta sakerna och lämna dem till matte (husse) för då får man förhoppningsvis ngt gott.

8 kommentarer:

Morbror Jocke sa...

hm kan inte se bilderna på detta inlägg.. kan vara här det strular. Så tittar i morgon igen.. Men ville ändå säga det!

Saknar er alla!

Kramar och bamse puss till slirka som e sjuk...

Petra sa...

Ah så tradigt att höra att det var livmodern...:( Vi ses KRAM

Mormor sa...

Ååå Sirrka!! Vad ont du har haft, och ändå ställer du upp och hjälper Matte med att städa upp efter "lill-Matte!! Fortsätt med det för lite längre fram kan Mormor behöva Upp Plockar HJÄLPEN för det är långt ner till golvet har jag märkt. Och Mamman snyggt jobbat med kamaran och din uppmärksamhet ang. Sirrka. Och kan nu på bild se att Emi är "hjälpreda" i köket. Framtiden blir spännande!!!!! Kramar till er alla

Anita sa...

Kram på dig, lilla Sirkka!

Lotta med flock sa...

Usch,så tråkigt för lilla Sirkka.Men tur att du var observant på lukt mm. Krama henne från mig...

Kram Lotta,Nelli & Sippa

Marie - Andrummets kennel sa...

Så synd med Sirkka, men så skönt att ni upptäckte det. Hon kryar snart på sig igen och är sitt gamla vanliga jag. ;) Redan på god väg om man ska se till "hjälpredorna" som plockar efter söta Emi. :)

Ha det gott

Johanna sa...

Så tråkigt med Sirkka! Men vad bra att du upptäckte det så tidigt så hon inte hann bli riktigt dålig!

Stor kram från oss i norr

lainestuff sa...

Hejsan! Såg din kommentar på min blogg. Behöver din mailadress så vi kan prata mer. :)
Mvh Lainestuff