onsdag, mars 04, 2009

Hjärtljud

Idag har vi varit hos Barnmorskan. Det blev att lämna urinprov, ta blodprov, lyssna på hjärtat och pratade en del.
Blodprovet var ok. Hjärtljudet var underbart att höra och vår barnmorska hon verkar tycka det är lika ljuv musik som vi. Vägning blev det också och vågen har rört sig upp från när Matte var dålig och kräktes men det är tillbaka till "normal" nivå som det var vid "början".
Magen mättes och den är inom den normala kurvan dock i nederkant. Så att Matte har sett bilder på andras magar osv som varit större än hennes kan vara naturligt men ja magen växer.

I söndags firades Sirkkas 1 års dag, det gjordes tillsammans med Tindra och en del av hennes syskon hemma hos Chris och Sandra. Tusen tass säger Sirkka för uppvaktningen - leverpastejtårta var smasken.

Väl hemma där ifrån bar det av längre ner här på gatan för att fira Andrea som blev 15 i måndags. Smaskigt med kakor, bullar och tårta helt klart. Även om matte inte alls mådde bra - hennes värk blir bara värre och värre tråkigt nog.
Så ja sedan söndags så var hon nästan sängliggande tills i tisdags (ja mer eller mindre). Som tur är så är husse toppen bra och även om han är i väg på föreläsningar så hittar han på roliga saker både här hemma i köket och när vi är ute på promenad.

Igår och idag har matte varit med ute på en sväng tidigt på kvällen och det var jätte roligt och hon behöver friskluft - inte bara från trädgården ;)

I morgon är det torsdag och matte ska nog försöka iväg till jobbet även om hon är trött. Har märkt på henne att hon är lite ledsen idag - hon tycker att hon är värsta gnällspiken och aldrig är piggelin. Tråkigt att inför vänner och släkt verka sur och trött men hm ja om man inte kan vara sig själv inför dem för vem skall man vara det?
MEN vi tar hand om henne och försöker förklara att hon inte alls är en gnällspik men ja okej ibland är hon tråkigt ;) (som just nu när vi inte får kvällsmat bums!!!)

Nä kramizar och nospuffar på er som förtjänar det ;)

2 kommentarer:

torskblock sa...

Usch ja sur och hiskelig. Men helt underbar är den där matten.. Och alla jag vet har stor förståelse för henne och hennes humör. (vi är vana ;P)

Älskar er alla....


Kramar

Tina sa...

Du är ingen gnällspik gumman. Mår man dåligt så gör man och du har all rätt att må dåligt även om det inte är skoj. Man blir ledsen och nedstämd när man mår dåligt i längre perioder..Hoppas att du mår bättre snart och att du tänker på det goda som kommer snart i det hela..

Många kramar till Er alla "5"