tisdag, oktober 21, 2008

Noll koll eller kollo?

Ja då är det snart dags för vår apporeringskurs... söndag är det dags.

Ilia hon är i väg på kollo hos "farmor" och har det toppen bra. Långa promenader, någon som enbart ägnar henne tid. Okej vi saknar henne massor men vet om att hon har det toppen bra (och lite till).

Sirkka hon tycker nog det är lite trist att vara utan Ilia här hemma. Där emot har hon ju husse och matte för sig själv.

Vi får oss lite goda skratt - när Ilia åkte iväg i söndags så gick Sirkka runt här på nedanvåningen och suckade... tror hon saknade (saknar) henne.
När Husse var ute kvällsrundan igår då var där hemska läskiga och läbbiga monster ute *fniss* bland annat mötte de en bekant som har en schäfertik som Sirkka först tyckte var läskigare än läskig (vilket hon inte brukar när "syrran" är med) och när det sen blev lite "snack" tyckte Sirkka att schäfertiken kunde hålla sig på sin kant och fräste lite.

Idag på morgonen när Vi (matte och Sirkka) var ute på morgonrundan så var där många läskiga typer ute. Allting kunde gömma sig bland buskarna och träden för att inte prata om bakom soptunnor och postlådor.... Blev ju inte bättre av att vi mötte en dam på väg till bussen (som vi brukar mötta) som hade tagit på sig rejält och höll i en bärkasse - Sirkka tyckte helt klart att hon var läbbigare än läskig och det kom lite mutter från henne (efter att svansen åkt ner och lite lite ragg rests) Snacka om att hon blev ställd när hon kände igen rösten *fniss* som sa hej lilla vän!

Vår morgon promenad fortsatte och när vi kom förbi några hus längre ner på gatan kom en av grann-tanterna ut i nattlinne för att hämta tidningen (hon har själv hund - tax, bland annat en unghund någon månad äldre än Sirkka). Sirkka var helt övertygad om att detta spöke skulle överfalla henne (och mig) så hon skällde till och blev sedan helt till sig i trasorna när hon upptäckte att det var tax-tanten.... *skratt*

Ja tänk vad mörkret kan göra med en lite råtta... som är stor och tuff i stora världen när det är ljust.

I övrigt så har vi köpt hem en del änder (Tack Tollmaster-Frida för hjälpen). Så en kalle-kvack har strykt med nu - ialla fall om Sirkka får bestämma så räcker det inte med att den är skjuten utan hon måste verkligen se till att den inte börjar leva.
Ilia hon är toppen duktig med änder nu... inga problem där inte, så vi fortsätter att roa henne med det.

I lördags var vi och tittade på Chili-kullens och Molly-Dolls MH - roligt att se hur hundarna reagera och ja även förarna. Duktiga var de allihop. Lite bilder blev tagna men när vi hinner få ordning på dem (och sett så de är ok trots ljus osv) så kommer vi dela med oss till de berörda.

Nä nu ska husse och Sirkka ut en sväng och ja matte som är ruskigt TRÖTT just nu ska krypa i säng.....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken tur att hennes säng ligger på golvet. Då får det inte plats några monster under den ;-)

Anonym sa...

Låter som om Sirkka verkligen har kommit in i den berömda spökåldern! :-D

Allt är läskigt när inte storasyster finns på plats och kan ta en fajt med spökena! :-D

Hoppas ni själva mår bra båda två, att allt är bra mellan er också, och att du inte har det alltför ont/jobbigt.

Det var länge sedan vi träffades nu, och det har hänt mycket under sommaren/hösten, så det hade varit roligt att träffas snart igen och bara prata & äta lite. Nu till helgen ska jag antagligen upp till sthlm igen, men kanske nästa helg eller så?

Vore trevligt också om vi kunde träffas någon helg med hundarna och kanske spåra lite, har föreslagit det för Tina också och hon var intresserad hon med! :-)))