tisdag, oktober 28, 2008

Snipp snapp slut....

Kollot är slut för Ilia, hon kom hem i torsdags eftermiddag. Sirkka har saknat henne och ja vi kunde konstatera att även Ilia saknat Sirkka för de lekte massor!!

Ja helgen som gått har inneburit lite av varje. Vi genomförde funktionsbeskrivning på lördagen för Tollca´s kennel - Matte var testledare, husse var kastare och Ilia hon var vattenodjur.
Hon skötte sig utmärkt! Alla som vet hur hon ÄLSKAR vatten och hur hon har hållt på vid vatten skulle nog inte riktigt känna igen henne - inga högaljud utan lite små hummanden som gick att få tyst på. Hon var ladda som tusen och inga som helst problem att slänga sig i vattnet även om det blev fler gånger än vad det var tänkt från början.
Sirkka hon fick mest tillbringa tiden i bilen men fick ut och kissa av sig och lite så där - lite kort träning med dummie blev det för henne mest att bära den.

Söndagen vaknade vi till REGN och ja det fortsatte regna hela dagen! Vid 10 fick vi roligt besök av Therese och Sanja - roligt tyckte Sirkka att träffa syrran och att man kan busa, pest tyckte Ilia om att få hem ett yrväder till att hålla ordning på.
Blev lite god försenad frukost/fika innan det bar av till Tvedöra och vår första apporteringskurs.

Det regnade en hel del men skam dem som ger sig... vi hade ett lyckat första kurstillfälle.
Lydnad gick vi igenom och vår instruktör han kollade hur vi låg till allihopa.
Sirkka uppförde väl sig som väntat tycker jag - dock var det svårt på markering att hämta och komma in tyckte hon för det luktade ju så mkt gott och framför allt kunde man ju äta kobajs.
Sirkkas syskon uppförde sig och ja även Tindra som var med uppförde sig som sig bör - tror alla
var nöjda med det första kurstillfället trots regnet.

Det var ialla fall ruskigt skönt att komma hem och få en stor kopp the och sätta sig framför brasan som Richard startat.

Vi ska träna på att inte allt skall vara perfekt utan att Sirkka kan få göra fel och matte skall då vara TYST!!! (inte säga nej eller morra) utan göra ngt annat roligare. Allt för att glädjen skall finnas där. Nu kommer vi ju missa nästa kurstillfälle då vi är i småland och hälsar på släkten (och växjö utställningen). Så vi får öva öva öva helt enkelt.

Nä matte hon har kräksjuka här hemma så vi ska ta det lite lugnt och vem vet hon kanske blir piggare så vi kan gå en sväng i skogen.

Kramizar och nospuffar

Inga kommentarer: