tisdag, november 18, 2008

Personlig varningsklocka?

Ja som de flesta vet i vår närhet så har vi tyckt att Ilia har en speciell förmåga. Denna förmåga är att hon märker när ngt är galet med matte och visar det också.
Hon är väldigt lyhörd på mattes kropp och ja det är något som matte också borde lära sig att tolka kan vi bara konstatera.

I söndags efter att matte och Sirkka varit i väg på kurs (i rejält regn och hagel oväder) och blivit blöta så fixade matte lite mat till sig och goa ben till sina duktiga tjejer.
Efter att maten var uppäten (och benen sedan länge) så satt matte i fotöljen och tog igen sig. Ilia som sovit i soffan hoppade upp ur soffan som ett skott och for fram till matte - pep och puffade på henne. Matte tyckte det var lite irriterande och sa till henne att lägga sig vilket hon gjorde vid fötterna på matte. Efter ett lite tag tyckte matte att aj aj aj jag börjar få ont i magen. Ilia for upp under tiden värken blev värre och puffade på matte och pep, fick upp matte ur fotöljen och upp till toaletten. Matte tänkte att hm nog magen som krångla åt ju lite mjölkprodukter och ibland reagerar magen så. Men nej så var det ej tyvärr.
Matte fick ringa sin pappis som fick köra in till sjukhuset - blödningar i underlivet vilket inte alls är bra just nu. Väl inne på sjukhuset så blev det positiva besked och hemgång efter lite pensling med ngt som skulle stilla blödningen.

Väl hemma igen var det en Ilia som passade matte som en hök. Matte som varit dålig hela förra veckan fick ringa sin chef och säga hej jag kommer inte på måndag har en del att ta tag i osv.
Måndagen var lugn med fint väder, Sandra och Tindra var och hälsa på oss och tog tjejerna på lång promenad i skogen då matte skulle ta det lite lugnt.
Badrummet här nere blev färdig kaklat så nu väntar vi på rörmokare och elektrikern sen är nog allt klart.

Ja måndagen flöt på om det inte varit för personliga matte-varnaren - för vi 16-tiden började Ilia varna matte igen att ngt var galet. Mkt riktigt blödning igen - Så in till sjukhuset igen, samma procedur fast denna gång var husse med och blev glad när den lilla/lille vinkade och sprallade med armar och ben. Ett litet hjärta pickade på ordentligt också.
Matte blev sjukskriven denna veckan och fick blodstillande mediciner och ska ta det LUGNT. (Ja vi tycker det är pest tråkigt att hon måste ta det sååå lungt) Det blir återbesök osv till sjukhuset men ja nu är det väl officiellt i och med att vi "talar" om det här igenom.

Ja vi ska bli stora systrar om allt går som det ska och vi LOVAR vi passar matte så mycket vi bara kan. Det bästa Sirkka vet är att sova i mattes famn och ja det är med huvudet på mattes mage. Ilia hon håller sten-koll på sin matte och minsta förändring så reagerar hon.
De är guld värda våra små varningsklockor!

Så håll nu tummar, tår och klor att detta går vägen!

Idag har det varit lugnt hm ja om man kallar det lugnt med regn och blåst som värsta höst stormen *suck* och ja det är väl inte heller lungt när matte varit på sjukhuset och fått sprutor i höftled och knäled? Med andra ord är hon ännu mer handikappad idag... men som tur är så har vi vår "lill-matte" som snart kommer och går sista rundan med oss då husse är ute och "roar" sig med sin arbetskollega (bär saker) och sen ska jobba.

Så ja då har vi lättat våra oroliga hjärtan och tankar här och vi hoppas nu att alla som är inne och läser här skriver någon trevlig och uppmuntrande kommentar.

Kramizar och nospuffar

4 kommentarer:

Tina sa...

Stort grattis våra vänner. Det kommer gå bra. Ta det lugnt bara Malin och vila så mycket du kan. Kram Kram

Anonym sa...

Vi håller tummarna hårt och längtar till sommaren.

Anonym sa...

Håller alla tummar, tår, och tassar för att allt går som det ska denna gång! *kramar*

Anonym sa...

Stort grattis från oss på Öland =)

Låter otäckt men det är bra med egna varningssystem! Taffie har oxå en extra känslig sida men inte på så vis att hon varnat för något. Å andra sidan har inte mamma drabbats av något så allvarligt som du gjorde. Kanske att hon gör det då?

Se till att ta det så lugnt du och hundarna klarar =) Kollar din blogg några dagar i veckan och följer era påhitt och äventyr =)

Många kramar från Amelie och GiHaTass Tollare