måndag, november 10, 2008

Som det kan gå...

Ja då har vi varit aktiva i helgen med vänster-varv springade (igen).

Vi började i Åstorp i lördags (8/11). Morgonen innebar ett stopp i Lund för att hämta upp Sandra, Chris och Tindra och sen styrdes bilen mot Åstorp.

Många Tollare var anmälda och valparna var i en ring och de "stora" i en annan. Som tur var tid emellan dem.

Så Sirkka var först ut ur vårt gäng. Hon hade sällskap i klassen av sin syster-yster Sanja.

"Bra porp. Trevligt huvud och uttryck med välansatta öron och mörka fina ögon. Vacker hals och över linje, välvinklad, välformad bröstkort. Tillräcklig benstomme, utmärkt päls, rör sig väl med härlig uppmärksamhet och attityd"

Domare Ola Eriksson

Med den kritiken fick Sirkka 1:a pris, Hp och 1:a placerad - blev BIR valpklass II.

Sen var det Tindras tur och hon var lite blyg för domaren men sprang jätte bra med Sandra - övning ger färdighet helt klart!!

De fick ett 2:a pris pga blygheten (om jag minns rätt).

Molly och Marie-Louise gick i samma klass som Tindra och slutade som 3:a i sin klass.

Sen var det dags för Ilia i öppenklass

"Något försiktig, Vackert feminint huvud, mellanbruna ögon, bra uttryck, bra bett bra hals, stark rygg, utmärkt bröstkorg, trillräckliga vinklar, rör sig ok, något fluffig päls, välplacerad vita tecken"

Domare Karl-Erik Johansson

Ilia fick 1:a pris och placerade sig som 4:a.

Hon var riktigt glad i ringen och även om jag talade om för domaren att hon var lite blyg så tyckte han att hon var super duktig och att vi tränat på att få bort blygheten.

Det blev en låååång väntan på finalen där Sirkka skulle in. Tyvärr gav det ingen utdelning utan det var in och sen ut igen.

Skönt för oss sjuklingar - Matte och Sandra var/är super förkylda. Väl hemma blev det att ta det lugnt och försöka vila upp oss inför Malmö valp som var igår.

Så det var bara att packa in Sirkka i bilen i söndags morse och styra den mot Malmö och mässhallarna.

Väl där möte vi upp med syskonen Gibson, Gizmo och Sanja. Tyvär kunde inte Gimli närvara vilket vi tyckte var synd men ja det kommer fler gånger och vi hoppas husse snart är ordentligt på benen.

Det var många tollarvalpar närvarande och det var trevligt att se dem alla.

Ja det är en jämn kull den där Marimekko kullen för reslutatet alla fick 1:a pris och blev placerade: Gimli 2:a m Hp, Gibson 3:a m Hp och Sirkka 2:a m Hp och Sanja 3:a m Hp.

Sirkkas Kritik:

" 8 mån feminin tik, som verark lite lätt luftig, Bra ögon öron och bett, bra hals och stark rygg, bra anstatt svans, kunde haft lite mer bröst djup och förbröst, lite knappa vinklad bak, bra benstomme, rör sig lite kort bak, vevande fram, bra pälsfärg och temperament."
Domare Leif Lehman Jörgensen.

Sirkka hon har kommit in i höglöp så hon var trött och "tittig" efter snygga killar framför allt under söndagen. Det var skönt att kunna åka hem i tid efter att ha handlat goa ben osv.

Matte behövde verkligen det då hennes host blivit mkt värre och nästäppan satt sig rejält. Så hon ska till doktorn här idag så det kanske kan försvinna framför allt hennes hemska hosta.

Kramizar och nospuffar

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad kul att det går så bra för er!!! Du har god hand med hundarna!