måndag, november 03, 2008

Stora tjejer

Japp det är vad vi har kan vi konstatera efter att ha varit i Växjö på uställning.
(Okej vi visste ju att Ilia var stor men Sirkka??? tja klart hon blev "större" när hon börja löpa men det var ju på ett "annat sätt" så att säga).

Växjö utställningen då, ja Sirkka 1:a pris och 4:a av 4 st med kritiken:

"Up in size. Matching head. Correct expression. Well boned and angulated. Nice body for age. Slightly out of coat. Good length of tail. Needs to improve movments."
Sirkka uppförde sig väl, hade lite svårt att springa tyckte hon för det var så mkt att titta på osv - stod fint gjorde hon och ja hennes öron de höll hon lite si och så men inget som domaren brydde sig om.

Ilia då... ja efter att ha sett hur hanarna dömdes och hur de yngre tikarna dömdes så övervägde vi faktiskt att köra hem.
Molly (Lönnlövets nässla) gick det bra för - 1:a och 2:a placerad.
Under tiden Molly var inne så tränade Richard med Max - både kräkande och nattande..... ja öva öva öva helt enkelt.

Ja sen var det dags för Ilia och förhoppningarna var inte direkt stora.
Sist som vanligt och tro det eller ej men Ilia ställde upp sig och viftade på svansen!!
Nä vi skulle springa gick det inte alls för ekipaget före oss var inte så hm snabba utan gick runt ringen.
När det var dags att hälsa förstod domaren att Ilia var lite blyg men hon fick titta och känna rejält och fick till och med en klapp av domaren som sa att hon var en duktig tjej.

Ilias kritik då:
"Up in size. Very strong bitch. Matching head - good expression. Firm Tompine. Strong bones. Very good angulated. Double coat. Shold be more compact. Good mover. This bitch is to masculin for me."

1:a pris och 4:e placering så ja det var inte fy skam av ca 8 tävlande.

Nu var ju inte uställningen hela helgen!! Utan vi var ju och hälsade på släkten vilket var toppen trevligt. God fika - hemma lagade kanelbullar!! *mums*
Sen var pappisen och syster yster där också så på lördagen åt vi jättegod mat ala pappisen! *slurp* ögonen ville mer än magen.
Det var KALLT under dagen och natten så richard var duktig och bytte till vinterdäck innan så allting var lugnt på så sätt. Men lilla Sikka tyckte det var konstigt med frost och att det nog var lite kallt - hon ville hellre vara inne och sitta i mattes knä. Tja och sen var det ju inte fel att farfar bjöd på goda saker (kakor bland annat) enligt Sirkka (och Ilia).

Nu är det ny vecka och ja vi fick i all hast rensa badrummet när nere redan idag för de kommer i morgon!! Så ja nu blir det byggområde nr 2 när nr 1 knappt är klart *suck* Men ja vi försöker se det positivt att vi har snyggt till jul - kanske.

Kramizar och nospuffar

Inga kommentarer: