måndag, februari 09, 2009

Så fel det kan bli...

Ja för fel blev det idag för matte!



Hon försov sig idag på morgonen (okej det var Ilias fel om behövde gå ut kl 3 då magen krångla lite). I tid till jobbet kom hon i alla fall men det var inte lungt och behagligt för henne på morgon utan skynda skynda. Tur att husse var hemma längre och såg till att vi fick komma ut länge och väl samt att vi fick ben innan han åkte till skolan.



Matte åkte iväg igen tydligen till MVC och ja där gick det nog inge vidare för hem kom en matte som var ledsen och jätte trött.
Tydligen hade hon fått tid för att träffa dr där men ja det blev ngt fel och dubbelbokat så matte fick inte träffa dr och den BM som hon nu fått var stressad och sa hela tiden inte mitt fel, inte mitt fel. Som tur var så är där en äldre BM som sa att hon kunde boka ny tid och började prata m matte. Hon förstod nog att det inte alls var så bra när matte börja gråta och berätta om hur hon mår och så där. Det blev ny tid till dr på måndag och hon sa att förmodligen är det foglossning och förvärkar så matte kunde nog räkna med att det blev sjukskrivning med tanke på hennes sjukdom.
Jippie tycker ju vi men vi vet att matte tycker det är roligt med sitt jobb. Hon ska ta det lungt fram tills måndag och skriva upp alla problem och frågor de har till doktorn. Så ja listan blir kanske lång ;)

Vi har ju också frågor.... varför är det hela havet stormar i mattes mage ibland? Det verkar vara någon som vill sparka på oss när vi lyssnar.
Matte säger att hon inte gått upp i vikt men vi ser ju..... det är trångt att sitta i hennes knä magen är ju ivägen.

Nåja vad har mer hänt sedan vi senast tassade rundor här?

Matte var hemma en hel del förra veckan - hon åkte till sthlm ju för ngt tjänstehunds-grejs och kom hem och var jätte trött och feber... snyggt att de andra delade med sig av det till henne.
1 dag jobbade hon och ja det var liksom inga problem vi skulle kunna vänja oss vid det faktiskt (hon också kanske).
Vi har lekt lite olika lekar här inomhus - gömma godis, gömma leksaker och sen har matte och husse plockat fram ngt spel för oss - så vi får plocka upp klossar och ge till dem för att få godis. Sen är där skivor i vägen som vi måste trycka på för att flytta på dem. Riktigt roligt!

Helgen började med att bästisarna kom hit - busade och hängde lite medans de tvåbenta fixade i ordning skjutdörren till klädkammaren. Matte fixade middag och ja vår morfar (kan vi säga så om mattes pappis?) fick mat i magen han har legat i flunsan och skulle egentligen upp till de söta och snygga i Gävle men ja flunsan satte stopp för det. Så vi försökte ta hand om honom.

Lördagen innebar lite bilåkning - matte och husse var söder om Malmö och tittade på några konstiga saker som går på hjul fast inte har någon motor utan de puttas framför matte eller husse. Vi fick kolla läget hur det var i stan... för ja vi var ju i vår favoritaffär innan dess "vår" djuraffär. Där är smaskiga saker och han som jobbar där han e snäll.
Det var många bilar och ja det var lite läskigt tyckte Sirkka - hmff lantis-hund tyckte Ilia och förklarade att det var inte så farligt och ja det upptäcktes ju också så sen vaddå om det är lastbilar, bussar eller annat mysko?!
När vi väl kom hem så var vi alla trötta så efter kisserunda här hemma i fårhagen bland annat (och springa av sig utan koppel) så tog vi det lugnt. Fick besök framåt kvällen av mattes lillasyster och Tinca. De tittade på melodifestivalen med oss.

Söndagen sen då kom den där blå draken fram från ett skåp i tvättstugan. Matte var det som lät den sniffa i hörn osv medan vi såg till att rädda husse undan det där.
Vi fick besök sen av några Sirkka aldrig träffat, för de har inte varit här tidigare - Isa, Tantan och Lisa. Isa och Tantan var ok tyckte Sirkka men den där lilla vit/bruna saken morrade och verkade konstig så henne höll sig Sirkka borta ifrån. Ilia där emot har blodigt minne av henne så tja hon undvek och löd husse och matte bra. Det blev "bara" lite munhuggande och höga toner vid ett trängt läge innan de skulle köra hem men inget blod där inte.

Sen blev det en lugn kväll vilket behövdes - inte lätt för oss att hålla koll på en liten vit/brun sak som invadera vårt hem!!

Här i kväll har vi varit ute en sväng m matte och ja vi ska försöka se till att matte kommer i säng snart... Sirkka försöker söva henne genom att sova i hennes knä (ja hon får plats än så länge och annars ser hon till att hon får det).

Gissningar på vad det blir och namn efterlyses fortfarande....

Kramizar och nospuffar

4 kommentarer:

Anonym sa...

Usch då, det låter ju inte bra.
Du behöver peppas upp hör jag! Då kommer jag med lite vagn-tips! :-)bra va?
Jo med hundbur bak är ett tips att kunna fälla vagnen och få in den i takboxen, vi hittade den perfekta,en Teutonia, blev bara 32 cm ihopfälld, dessutom vändbart styre vilket är super (nästan ett måste) vid blåsiga hundpromenader...

Kram

Anonym sa...

Det går upp och ner. Men när man är nere så går det bara uppåt tid nog.
Hoppas att läkaren är bra när ni får tid.

Namnförslag, Åke är ju gulligt. Tänker på Bert-böckerna. Lilly har jag alltid gillat också.

Många kramar från norr.

Anonym sa...

om Erika säger Åke säger jag Tor-leif:) också från Bert-böckerna ju.

Men Lilly är jättefint.

Love om det blir en pojke kanske? och det tror jag faktiskt dte blir:)

Anonym sa...

Jag kör ett "håller med inlägg" med Åsa... Vi hade också en Teutonia (mistral tror jag den hette). Då fick vi in den rakt in i bagaget och kunde ha två hundar jämter vagnen utan problem. Den gick dessutom att plocka bort hjulen på så blen den ännu mindre!