torsdag, september 18, 2008

Smaskens

... ja det tycker Ilia att kantareller är! Vi har haft avslutning på vår kantarellsök kurs och det har varit intressant att lära sig använda klicker och att hitta kantareller. Ilia hon är super duktig och det är matte som måste jobba på timing osv.

Sirkka hon går ju sin valpkurs och det går bara bra - hon är duktig vår lilla loppa. Så duktig så att vår instruktör sagt att vi kan vara med på nybörjarkursen i apportering som börjar i höst.

Vi var lite oroliga för att hon var för ung och inte kunde tillräckligt ännu.

Det är roligt att se de olika hundarna på kurserna för det är olika raser på kurserna. Jag själv lär mig massor genom att studera de olika hundarna och deras hussar och mattar.

I övrigt vad händer då i vårt lilla hus?

Ja badrummet är så gott som klart - en kakelplatta som skall byttas ut så där väntar vi på att kakelsättaren skall komma tillbaka och ordna det.
Vi ska "bara" hitta en snygg badrumslampa också och sätta upp men vi har ju den bästa elektrikern vi kan tänka oss (Alexandra - Richards syster).
Klädkammaren har Husse målat idag och skall strycka den ytterligare en gång i morgon så sen blir det väl in till Ikea och köpa hyllor att sätta upp osv. Vi ska få upp skjutdörren också så att det blir riktigt snyggt.


Tapet tittar vi också på och ja vi har väl fastnat för den här:Men ja det finns så otroligt många snygga tapeter så ja just nu tittar vi via nätet och sedan blir det att se dem live.

Vi har ialla fall hittat den perfekta tavlan vi ska ha i trappan upp till ovanvåningen - japp, vi ska spänna upp tyg på en ram och inte vilket tyg som helst utan.... Marimekko Kirsikka (så klart). Det passar utmärkt till det vita och gråa i trappen. Vi får försöka ta bilder så att ni som inte är här så ofta kan se hur det blir (fast ni är välkomna det vet ni väl?)

Kramizar och nospuffar

3 kommentarer:

Vårt Liv, Våra Tankar.. sa...

Hej på Er! Kul med kantarellkurs. Och ett stort grattis till Er fina vinst på Sofiero..=) Vi lovar att snart komma förbi, men det är som hos Er, fullt ös medvetslös hemma. Oluggar en massa och man tycker inte tiden räcker till. Ha det gott och pussa töserna från oss! Kram

Anonym sa...

Grattis till Sirkka!!!

Vi har en lampa över, Fartyg heter den och finns på IKEA. Vill ni ha den kan ni få den. Men det kanske är brottom... :-)

Anonym sa...

Det är tacklampan med tre spottar