tisdag, september 16, 2008

Fullt ös medvetslös

Ja så kan vi väl samman fatta hela förra veckan.

Matte hon jobba som en tok (var på tjänstehundscertifiering utan oss bland annat), husse jobba på jobb och hemma för att vi ska få fint här och ja då vi?! Vi höll ju ställningarna + att vi gick våra kurser och tränade lite.


Kurserna då - ja Sirkka går valpkurs och det är oerhört nyttigt och lärorikt. Så där lär vi nog få en bra grund att bygga på. Där är olika åldrar samt raser på valparna så det är verkligen lärorikt att se att i världen finns det andra "sorter".


Ilia hon gå kantarellsök kurs och gillar det - tog tid för henne att få till det med kantarellen för hon focuserade på muggen (som den låg i) och körde liksom fast lite där. Men ja det lossnade rejält nu sist och vi har kommit så långt att nu är det inte mugg längre utan kantarellerna ligger ute i gräset. Dock så upptäckte hon att kantareller de är GODA *hi hi hi*
I Lördags var Matte och husse på högtidsmiddag så vi fick äran att vara hos vår bästis Tindra och hennes familj!!Så fina var husse och matte.
På söndagen så kom husse och matte och hämtade oss i Lund (tidigt) för vi skulle till Sofiero slott. Oj med hundar där var alltså. Spännande och en massa olika dofter vill vi lova.
Först ut i ringen var Sirkka i valpklass och det gick riktigt bra - 1:a pris, 1:a Kk, HP och bästa valp! Inte fy skam.

Sen var det att smälta det lite och heja på våra kompisar. Piper vann jaktklassen och Lotus var jätte duktig och fick 1:a CK och reserv. Ingen av dem placerade sig i bästa hane tyvärr.
Maria med Ace gick det bra för - så grattis till er första utställningsmerit! Det gjorde ni bra.
Sen var det Senna från River Fox som gick och gjorde slag i saken och lyckades rejält - 1:a med Cert och CACIB i bästa hanhundsklassen och sedan BIM - Jätte Grattis!!

Sen blev det tid för Tikarna och Tindra - Sandra skulle visa henne själv men precis innan ändrade hon sig så det blev vår matte som gick in med henne... de skötte sig bra och domaren gillade Tindra (även om han sa att hon gillade sin mat) 1:a pris blev det - oplacerad men det pga att hon gillade sin mat så mkt.

Sen blev det Ilia och Patrik - Tack än en gång för att du visar henne så fint Patrik!!! Du är proffs på det där och du får göra det fler gånger (om du vill och kan). Det blev 1:a pris och 4:e placering och ja även hon var för tjock.... så nu blir det bantningsläger/träningsläger där... ska du med Tindra?

Matte hon har varit lite krasslig här - tror det är pga att hon jobbat för mycket förra veckan och knappt hunnit sova, äta som man ska. Så på söndagkvällen slog febern till, vi försöker så gott vi kan ta hand om henne. För vi vill ju att hon ska bli piggelin igen och det blir hon säkerligen vi tar ju hand om henne så super bra ju (ingen av oss lämnar henne själv utan vi håller ett vakande öga på henne och gärna en tass på henne också).

Vi fotograferades lite igår så här kommer lite smakprover:
Kramizar och nospuffar!

ps glöm inte skriva ngt till oss så vi vet att du varit här (eller i gästboken) ds

Inga kommentarer: