tisdag, januari 06, 2009

Nytt år nya förutsättningar

Då har nytt år kommit.


Vi kan väl börja med att avsluta 2008?


Första natten var jobbig för honom då hm katterna var läskigare än läskiga alltså. Men ja han har börjat vänja sig helt enkelt. Sirkka är han jätte för tjust i - ja första kvällen får man väl erkänna att han var hm mer än kär och försökte med både det ena och det andra och lilla Sirkka hon förstod inte riktigt varför farbror Gibban uppvaktade henne så..
Men nu har hon börjat lära sig häx-metoden ala Ilia aka "Häxan-Surtant" (enl vissa) ;)


men okej bara början... att man kan bita i från lite, Gibban är ju trots allt rolig att leka med ute tycker hon.


Ja julfixandet började med att vi faktiskt tro det eller ej gjorde julgodis i dagarna två. Huset var fullt av hundar och ja människor. Det blev gjort knäck, mjölkfria knäck, "Frukost" - Cornflakes m choklad, Kola, Saffransbullar, Ischoklad, Chokladtryffel, marsinpanrulle, nougatrulle (ja vi kanske har glömt ngt). Trevligt var det och ja vi bestämde nog att vi skulle göra om det.


Husse och matte de pyntade huset också med tomtar och en och annan ängel. Klädde en liten en också med ljus osv så ja det var riktigt juligt i vårt hem.


De tjuvstartade lite julmats ätande den 22 dec - de hittade grönkål i frysen och värmde det och stekte köttbullar och prinskorvar - ja vi fick också smaka köttbullar och prinskorv.


Julafton då... oj oj oj m paket det låg under Enen alltså!!
Husses syster och hennes sambo var de som kom först, sen kom vår favorit mattes pappa. Efter det kom mattes lilla syster och sen husses mamma med sambo och ja efter det kom lilla systers mamma och Tinca.

Alla som kunde kom och ja vi höll koll på kalle anka och maten som samtidigt värmdes - Det var en toppen julafton helt enkelt. God mat, gott sällskap och fina klappar. Tyvärr mådde inte husses mamma så bra så de fick åka under kvällen vilket husse syster och sambo också gjorde för att se till att allt gick bra. Vi andra umgick till långt in på natten.

Nästa dag kom Husses mamma, sambo och syster m sambo och åt ännu mer julmat... vilket var bra för kylen var mer än väl fylld ;o) och allt fick vi inte smaka på.


I övrigt gick julhelgen smärtfritt - husse jobbade en del och vi tog hand om matte.


Den 30 dec så var matte och Sirkka på valpträff på Digby tollers, blev promenad med bröderna Gibson (den yngre) och Gizmo som var och hälsade på - det var toppen roligt tyckte Sirkka! Springa springa springa och bli jagad, Sen var det fika hemma hos Digbys. Trevligt och gott. Sirkka var sååå trött resten av den kvällen.


Nyårsafton så skulle husse jobba så vi andra skulle fira ute i Veberöd. Så vi åkte ut vid 13.30 tiden för att träna lite och promenera.... det blev lite dummiesök för alla rödingarna och en härlig promenad i skogen. Nästan hela vägen gick det bra tills vi gått ner för en ståltrappa (två benta och Ilia) så upptäcker Chris att det är någon som blöder och det rejält.... gissa vem - Jo Sirkka!!

Så Chris han blev dagens hjälte och tog av sig i kylan och såg till att hans t-shirt fick bli bandage till den skadade Sirkka. Så husse la bandage och sen blev det brandmannagreppet resten av vägen hem för Sirkka - hon protesterade inte och fick när vi kom in fint bandage och en strumpa på. Matte och husse körde hem för att gör si i ordning och sen körde matte ut igen till Veberöd.

Där var var vi till nästan klockan två på natten. Vid 22 var det någon granne som smällde smällare och Ilia gillade inte det riktigt och blev lite orolig så hon fick en valeriana tablett.

När klockan sen var midnatt så var matte och Sandra inne med oss fyrbenta och tja Sirkka och Tindra försökte smaka lite champange av Sandra och Ilia hon kröp upp i mattes knä och somnade.... den som tyckte det var lite jobbigt med smällarna var Tindra som jagade upp sig lite men tja det var ändå inte så farligt. De tvåbenta åt god mat (ja vi luktade den) och de spelade spel själva så fick vi "vanlig" mat och härliga grisöron *slurp*

Den 3:e så åkte alla utom Gibban till Arrie för att vara på "låtsas" WT - Tja Sirkka med en plutostrumpa över sitt bandage fick bara titta på. Inte så "bara" när man hämtar ALLA dummies flera gånger.
Ilia var jätte duktig och det var roligt att träffa alla träningskompisar - det var ju ett tag sedan vi hittade på ngt sådant här. Ja alla var otroligt duktiga och gjorde de olika stationerna utmärkt.
Linda och Marie-Louise som ordnat det skall ha en stor eloge!!
Det blev rätt kallt och började snöade när vi var på näst sista stationen och ja när allt var klart och alla vandrade ner till bilarna så frös nog de flesta lite. Tro det eller ej men domarna (Linda och Marie-Louise) utsåg Ilia till dagens bästa hund och tvåa blev Migo. Men ja vi tycker alla var vinnare den dagen!

Vad har mer hänt här i vårt hus då? Tja vi kan skvallra om att mattes mage växer *he he he* så vi får hålla koll på henne för ja hon har tråkigt nog ont i kroppen rätt så rejält. Hon brukar säga det som inte dödar det härdar... så ibland får vi förklara för henne att man kan ta det lungt.
Det har mest blivit promenader och en och annan liten träning - så som igår här hemma vilket resulterade i att både Ilia och Tindra hade totalt hjärnsläpp då där var en pippi-dummie med i bilden. *skratt* Lilla syster beskrev Ilia att om hon varit med i en tecknad film så skulle hon ha haft fåglar snurrande runt huvudet. Så ja vad får man göra för att slippa bära in alla dummies själv? Tja man hämtar ut Gibban för han var ett säkert kort och plockade utan problem i totalt 6-7 dummies. Sen fikade vi inne för det var rätt kallt ute i går.

Husse han var i väg i Blekinge i går så på kvällen kom han ner till mattes pappis och åt middag med oss. Gott gotti gott gott var det och ja Ilia gillar skarpt att vara där för man får så goa saker. Kallt värre var det när vi skulle gå hem -12 grader så det var rätt skönt att komma hem och krypa ner i våra sängar.

Idag blir det nog en lugn dag.... städ dag har jag hört dem nämna här och klor skall klippas. Hm tror vi rymmer eller ngt.
Sen så väntar vi på att L och A skall komma hem de skickade sms igår kväll att de var fast i Paris tråkigt nog. Men de få hör av sig när de väl är hemma.

Kramizar och nospuffar på er allihopa

1 kommentar:

Unknown sa...

Tack för en trevlig julhelg.
Kramar
Jan-Olof