söndag, januari 18, 2009

Rapport från röding-gänget

Då har helgen börjat lida mot sitt slut.

Tjejerna tycker det har varit en små tråkig vecka (och matte kan inte annat än att hålla med) - Matte har ju börjat jobba igen. Hennes första vecka och ja det var in i hetluften direkt.

I fredags kom hon hem lite tidigare dock vilket var roligt men hon var sååå trött. Husse åkte iväg och jobbade och ja han kom hem nu i kväll och duschade bara för att åka och jobba igen. *suck*

Lördagen så fick vi upp henne vid 7 så hon och vi fick kissat... men vad tror ni jo hon tyckte vi skulle krypa ner lite till så ja vi gjorde det till kl 9. Sen blev det frukost, promenad och ja matte ägnade sig åt akvariet lite - Ta skott från javaormbusken, rengöra pumpen osv.
Sen fick blommorna sig en omgång och ja sen mådde hon inte bra efter sin frukost (den kom upp). Vi fick en snabb promenad i fårhagen innan vi hoppa in i bilen för att hämta pappan och Andrea. Bilen styrdes mot Genarp och Erikshjälpen för att lämna lite grejer och ja se om de kunde hitta ngt roligt. Pappan och Andrea gjorde Matte hon var väl snål eller klok ;)

När vi varit där så styrdes bilen mot Ekvägen 4 för besök. Fika med oss och ja som alltid är där super nice att vara och komma till. Tindra och Sirkka ville inte komma in först, utan ville bara var ute och busa i trädgården/skogen.
När vi varit där ett tag så gick vi ut en sväng i ravinen - Ilia var helt tokig, sprang och sprang busade järnet alltså, Tindra och Sirkka försökte hänga med men nja gick si så där.
Ilia fintade dem rejält vid ett antal tillfällen. Roligt att se henne så pigg och glad - ja nästan bustokig.
Sen körde vi hem, lämnade av pappan och Andrea. Väl hemma var vi tjejer helt slut - matte lagade lite smaskig mat till sig och sen slappade vi resten av kvällen. Kröp i säng i tid för att komma upp idag.

För idag var det träning på schemat. Hämtade Sandra och Tindra innan bilen styrdes mot Vomb. Väl där var vi först så de tre rödingarna fick komma ut och kissa av sig.
Å och P kom sen och Ilia var överlycklig för att träffa Å, sen kom digby-tjejerna och lika så där Överlycklig över att äntligen få träffa dem.

Träningen satte igång med ett sök i en ravin med en stig mitt i - la ut dummies på 3 sidor av ravinen och tanken var att skicka dem på 2 dummies på vardera sida.
Dock upptäckte vi att områdena låg lite väl nära så nästa gång blir det 2 områden "mitt emot varandra". Ilia jobba på bra - nobbade en av Å´s dummies och flyttade på en ank-dummie men till sist kom den in. Tindra som var med i det gänget jobbade på bra vad matte kunde se.
Sen kördes markeringar och där fick Tindra jobba lite mer med stadgan - fotgående efter dummien landat och sitta kvar i ca 10 sek innan skickas. Hon är duktig och tyst vilket kanske var svårt att tro när man hörde henne när hon var liten.
Ilia fick först två enkel markeringar med Å´s dummies (bara för hon nobbade en i söket) första gången var hon lite hm osäker och "hängde" lite först. Andra var inga problem.
Sen fick hon en dubbel markering och ja den satt utmärkt - förutom att den andra gruppen var det någon som blåste stoppsignal precis när hon var på väg ut till andra dummien och självklart stannade hon - så ja det blev att säga till henne apport.

När detta var avklarat fick Sirkka komma ut.... hon ska ta det lite lungt här några dagar så hon fick 4 st enkla markeringar på lätt mark. Hon har fortfarande bråttom bråttom iväg men det blir bättre och bättre. Inga problem med att komma in utan snarare tvärt om idag... bråttom bråttom för matte har ju julskinka i fickan.

Sen blev det fika för alla och Sirkka fick testa en av de där ank-dummiesarna vilket hon tyckte var toppen!!

Vi skjutsade hem Sandra och Tindra, drack lite the med dem och tjejerna samt Coxie fick varsitt ben. Väl hemma sen var det trötta tjejer, matte fixade lite mat till sig och pysslade här hemma.
Husse kom hem en sväng och gosade med oss och fick duschat av sig innan det blev en promenad lagom innan regnet kom.

Nu har kvällen varit lugn och ja vi kommer väl snart att krypa till sängs. Det är ju jobb dag i morgon!

Vi får ju förresten passa på här att säga Grattis Elvis i efterskott på 6 månaders dagen!!

Kramizar och nospuffar på er alla!!

2 kommentarer:

Tezzan och hundarna sa...

Lustigt att ni också var i Vomb och tränade idag!

Jag var också där med Enya, Meile, och Kenzo och tränade spår ihop med rottisfolket1 :-)

Hade varit kul om vi sprungit på varandra! :-D

Anonym sa...

vilken full späckad helg.. Önskar man hade er ork..

Men den kommer väl tillbaka för eller senare...

Kramar

joakim